Τα Προϊόντα Μας

Η συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή ελαιολάδου έχει δημιουργήσει την ανάγκη για πιο γρήγορη και πιο αποδοτική επεξεργασία του ελαιοκάρπου. Το σύστημα της κοινής έκθλιψης έχει εφαρμοσθεί στη χώρα μας σε μικρό αριθμό συνεταιριστικών ελαιοτριβείων σε αντίθεση με άλλες ελαιοπαραγωγικές χώρες. Κοινή έκθλιψη ή Κοινή άλεση είναι ένα σύστημα παραγωγής ελαιολάδου σύμφωνα με το οποίο ο ελαιόκαρπος πολλών διαφορετικών παραγωγών επεξεργάζεται ταυτόχρονα.

Τα δυνητικά οφέλη αυτού του συστήματος είναι ποικίλα και αφορούν τόσο την αποδοτικότητα του ελαιουργείου όσο και την ποιότητα του παραγόμενου ελαιολάδου. Τα γενικότερα οφέλη ενός τέτοιου συστήματος είναι τα εξής:

  • Η γραμμή παραγωγής λειτουργεί αδιάκοπα και έτσι το ελαιουργείο είναι σε θέση να εξυπηρετήσει μεγαλύτερες ποσότητες σε δεδομένο χρονικό διάστημα.
  • Ο ελαιόκαρπος επεξεργάζεται άμεσα, χωρίς να εκτίθεται στις καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα το παραγόμενο ελαιόλαδο να είναι ανώτερης ποιότητας και να διατηρεί αναλλοίωτα τα φυσικά χαρακτηριστικά του.

Η γεωγραφική θέση καθώς και οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έχουν συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Η οξύτητα του Εμπάρου Νάμα δεν υπερβαίνει το 0,3 και η μέση ετήσια παραγωγή του Α.Σ.Ε κυμαίνεται στους 500 τόνους με συνεχείς αυστηρούς ελέγχους στη διαδικασία της παραγωγής και με εξειδικευμένο προσωπικό. Η φύλαξη γίνεται σε ιδιόκτητες ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος.

Η κατανάλωση ελαιολάδου ως κύριο συστατικό της κρητικής διατροφής έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και άλλα πολύτιμα συστατικά. Οι μέχρι τώρα μελέτες, αποδεικνύουν ότι το ελαιόλαδο ως βάση μιας υγιεινής διατροφής αποτελεί παράγοντα μακροζωίας με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Γι αυτούς τους λόγους πολλοί αναφέρονται σε αυτό με την ονομασία Νάμα.

Λάδι1

Maecenas lectus purus, pulvinar sed rutrum id, laoreet cursus nibh. Duis eu purus at convallis vehicula.

Μπουκάλι 2

Maecenas lectus purus, pulvinar sed rutrum id, laoreet cursus nibh. Duis eu purus at convallis vehicula.